Az Otthontérképet is figyelmeztette a GVH

2019. május 17. 10:33    
nyomtatás
 
Úgy tűnik, egyre jobban élesedik a lakáskeresőkért folytatott verseny, az ingatlan.com után ugyanis az Otthontérképet is figyelmeztette a GVH. A versenytanács szerint a cég megtévesztő volt amikor azt állította, hogy 455 ezer ingatlanhirdetés található az oldalukon. A figyelmeztetés bírság kiszabásával nem járt, ellentétben a 2017-es döntésével, amikor az üzletfelek megtévesztéséért a Jófogás 2 millió forintos bírságot kapott.


Az eljáró versenytanács megállapította, hogy a MAPSOLUTIONS Zrt. 2017. november 7. és 2018. augusztus 30. között kereskedelmi kommunikációiban megtévesztő kereskedelmi gyakorlatot folytatott, amikor azt állította, hogy több mint 455 ezer ingatlan (illetve ingatlanhirdetés) található a www.otthonterkep.hu weboldalon.

Az eljáró versenytanács a fenti jogsértés miatt - bírság kiszabása nélkül - figyelmeztetésben részesíti az eljárás alá vont vállalkozást és arra kötelezi, hogy
  • I. alakítson ki a jelen határozat átvételét követő 30 napon belül a versenyjogi (ezen belül is különösen a kommunikációs) előírásoknak való megfelelést és a jogsértés megelőzését biztosító, a joggyakorlat alapvető elveit is tartalmazó belső eljárásrendet az otthonterkep.hu és minden általa üzemeltetett, fogyasztóknak és/vagy vállalkozásoknak, üzleti partnereknek szóló kereskedelmi kommunikációt tartalmazó portál tekintetében, amelyet egy belső szabályzatban is rögzít és alkalmaz kommunikációi előzetes ellenőrzésére,
  • II. a jelen határozat átvételét követő 90 napon belül a fenti eljárásrendnek megfelelően vizsgálja felül az otthonterkep.hu portálon közzétett kommunikációit,
  • III. a jelen határozat átvételét követő 120 napon belül igazolja (részletes, hiteles írásbeli dokumentáció és összefoglaló jellegű nyilatkozatok benyújtásával) az I. és II. pontok határidőn belüli teljesítését.


A teljes határozat és az Otthontérkép álláspontja ide kattintva olvasható.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium