Előfizetői tartalom

Biztos, hogy olyan sok új lakást vesznek Magyarországon?

Portfolio
A 2018-ban épített lakások több mint felét értékesítési céllal építették (54 százalék), míg a saját használatra épített lakások aránya inkább a kisebb településeken meghatározó - derül ki a KSH elemzéséből. Bár úgy tűnik, hogy egyre több új lakás talál gazdára, érdemes megnézni az elmúlt egy évtizedben azt, hogy mikor mennyit tett ki az új értékesítések arány az összes eladáson belül.

Piaci értékesítésre tavaly Budapesten az új lakások 75 százaléka, a megyeszékhelyeken 60 százaléka épült. Az újlakás-piac területi koncentráltságát jelzi, hogy az összes, piacra szánt új lakás fele hat budapesti kerületben és tíz vidéki városban épült fel. Budapesten értékesítési célból a legtöbb lakás a IX., a XI. és a XIII. kerületben épült, a vidéki városok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés