Előfizetői tartalom

Durva csúszások jönnek az újlakásprojekteknél

Portfolio
A fővárosi ingatlanpiac több szegmensében is újra tombol a fejlesztési boom, sorra épülnek új lakóparkok, illetve irodaházak. A fejlesztők számára azonban komoly kihívást jelent az építőipart jellemző munkaerőhiány, valamint a kivitelezési költséges folyamatos emelkedése. Hogyan hat ez a költségnövekedés a fejlesztések profitabilitására? Hogyan küzdenek meg a fejlesztők a kialakult helyzettel? Elképzelhető, hogy bizonyos projektek csúszni fognak a munkaerő hiánya miatt? Ezeket a kérdéseket tettük fel ingatlanfejlesztőknek.

Fontos jól választani"A lakásépítési kedv továbbra is élénk az országban, Budapesten év/év alapon csaknem 50%-kal nőtt az új építésű lakások kínálata, illetve az előző évhez képest 2016-ban több mint két és félszeresére emelkedett a kiadott építési engedélyek száma is. Várhatóan a következő 1-2 évben is fennmarad ez a tendencia, azonban az új építésű ingatlanokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés