Előfizetői tartalom

Egekben a fővárosi telekárak: nem csoda, hogy alig építünk házakat

Portfolio
Toronydaruk tucatjainak látványa fogadja azt, aki ma keresztülutazik Budapesten, a hatalmas ingatlanfejlesztéseket főként az állami nagyberuházások, az irodaházak és társasházak építése teszi ki. Jóval ritkábban lehet csak látni, hogy családi házat építenek a fővárosban, tavaly valamivel több, mint 700 volt ezeknek az ingatlanoknak a száma. A külső kerületeknél a telkek négyzetméterára körülbelül 20 ezer forinttól kezdődik, haladva a központi részek felé pedig bőven 100 ezer forint feletti telekárakkal is találkozhatunk - szerepel az OTP Ingatlanpont közleményében.

A fővárosban a városias beépítésű épületek elterjedése miatt viszonylag alacsony a családi házak aránya, az új építésű lakásoknak mindössze negyedét teszik ki. Az arány évek óta hasonló, függetlenül attól, hogy összességében több lakás épül Budapesten, tavaly összesen 2761, amiből csupán 731 volt családi ház. Az OTP Ingatlanpont információi szerint Budapesten...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés