Ennyibe kerülnek a luxuslakások a világ legdrágább városaiban

2018. április 14. 08:05    
nyomtatás
 
Idén is elkészítette a Statista azt a kutatását, amelyben azt nézte meg, hogy 1 millió dollárért hány négyzetméternyi luxuslakást lehetne venni a világ különböző városaiban. A tavalyihoz hasonlón a lista élére Monaco került, ahol az említett összeg mindössze egy 16 négyzetméteres lakásra lenne elegendő.


Bár azt, hogy pontosan milyen kritériumok szükségesek ahhoz, hogy prémium minőségűnek ítéljenek egy lakást nem részletezi a cikk, ennek ellenére érdekes összehasonlítani az egyes világvárosok legmagasabb kategóriájú lakásainak árait. Monaco után az ezüstérmes Hongkong, a bronzérmes New York lett, ahol 22 és 25 négyzetméternyi luxuslakásra lenne elég az 1 millió dollár (kb. 255 millió forint). Nincs azonban lemaradva sokkal London sem, ott egy 28 négyzetméteres lakás kerülne ki ugyanebből.

A lista végére Sao Paulo került 173 négyzetméterrel. Budapest ugyan nem szerepel a kutatásban, de a hazai luxuslakások árait figyelembe véve mintegy 150-170 négyzetméteres luxuslakás kerülne ki a fent említett összegből.

Ennyibe kerülnek a luxuslakások a világ legdrágább városaiban

Mekkora lakás kapható 1 millió dollárból? Forrás: Statista

A tavalyi eredmények az alábbi cikkben olvashatók:
2017.03.07 14:54 A budapesti luxus máshol csak a belépő szint

Ennyibe kerülnek a luxuslakások a világ legdrágább városaiban

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 hirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium