Előfizetői tartalom

Hatalmas visszaesés a lakáspiacon: már érezzük a kifutó építések hatását

Portfolio
Rengeteg lakásépítés van most kifutóban, így a befejezett projektek összértéke még egy darabig magas szinten maradhat. Más azonban a helyzet az elkezdett lakásfejlesztések összértékével, a kedvezményes áfa közelgő lejárata már 2019 eleje óta érezteti hatását, az első félévben összesen 127 milliárd forintot tett ki az Aktivitás-Kezdés mutató, ami 40 százalékos csökkenést jelentett 2018 mindkét félévéhez képest - az EBI Építésaktivitási Jelentés alapján.

Az előző jelentésünkben már beszámoltunk róla, hogy az új társasházi projektek esetében jelentős lendületvesztés volt megfigyelhető az idei év első negyedévében, 62 százalékkal volt alacsonyabb az Aktivitás-Kezdés mutató 2018 azonos időszakához képest, de 2016-tal összehasonlítva is több mint 6 százalékos visszaesést mutatott. Kapcsolódó cikkünk 2019. 05. 17. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés