Előfizetői tartalom

Itt vannak a friss budapesti lakásárak - Nehéz elhinni azt, amit látunk

Portfolio
Kiadta legfrissebb lakáspiaci számait a KSH, amiből kiderül, hogy 2019 első negyedévében is tovább emelkedtek a lakásárak, sőt, a tavalyi évben az adásvételek száma is magasabb volt, mint 2017-ben. Egy átlagos használt lakás Budapesten már tavaly is közel 30 millió forintba került, idén ennél biztosan magasabb árakkal találkozunk. Mutatjuk, mi történt a használt és mi az új lakások piacán.

Egyre több lakás cserél gazdát2018-ban 164 ezer adásvétel zajlott le a lakáspiacon, 6,5%-kal több, mint 2017-ben. Az egy évvel korábbinál 4,7%-kal több használt lakás cserélt gazdát az év során, míg az eladott új lakások száma közel másfélszeresére emelkedett és meghaladta a 9 ezret.Az elmúlt hónapokban feltehetően a babaváró hitel és a kibővített CSOK miatt is kivártak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés