Előfizetői tartalom

Küszöbön a változás: fájdalmas új szabály repítheti tovább a lakásárakat

Portfolio
A 2021-től szigorodó energetikai szabványok alaposan átformálhatják az új építésű házak és lakások piacát. Az életbelépő rendelet szerint az épület úgynevezett primer energiaigényének (fűtés és használati melegvíz előállításának energiája) 25 százalékát megújuló forrásból kell fedezni, valamint teljesíteni kell a legalább BB energetikai minősítést. A változás kapcsán két hazai fejlesztőt kérdeztünk meg arról, hogy milyen hatással lehet mindez az új építésű lakások piacára.

"A 2021-től életbelépő új energetikai szabályozás mindenképpen kihívás. Nem is annyira a szigorodó legalább BB minősítés okozza a kihívást, hanem a szükséges 25 százalékos megújulóenergia-hányad. Az életbelépő rendelet szerint az épület úgynevezett primer energiaigényének (fűtés és használati melegvíz előállításának energiája) 25 százalékát megújuló forrásból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés