Előfizetői tartalom

Magasabb CSOK-ot akarsz? Ide kell költöznöd

Jelentősen emelné a CSOK támogatási összegét a kormány az 5000 fő alatti településeken - jelentette be ma Gulyás Gergely. Jelenleg az ország közel egyharmada él ilyen helyen. Megnéztük, hová lesz érdemes költözni a fővárosból, ha ki akarjuk használni az egyelőre ismeretlen összegű, de jelentősnek mondott emelés és az alacsonyabb lakásárak szerencsés kombinációját. Budakeszi, Csömör, Kistarcsa, Mogyoród vagy Solymár kiesett a körből, Csobánka, Felsőpakony, Nagytarcsa, Pilisborosjenő vagy Remeteszőlős viszont nemcsak fővárosközeli élettel, de magasabb CSOK-kal is kecsegtet. A kistelepülésekre költözőknek érdemes lesz sietniük a pontos szabályok bejelentése után, ugyanis az utóbbi időben éppen ezeken a településeken drágulnak a leggyorsabban a lakások.

Hogy volt eddig?Jelenleg a CSOK azoknak jár, akik rendelkeznek már gyermekkel vagy vállalnak legalább egyet, egyúttal új vagy használt lakásba költöznek, esetleg bővítenek. Ami az összeget illeti,az egygyermekesek 600 ezres, a kétgyermekesek 1,42-2,60 milliós, a háromgyermekesek 2,2-10 milliós, a legalább négygyermekesek pedig 2,75-10 milliósegyszeri, vissza nem térítendő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés