Előfizetői tartalom

Megéri a lakáskiadás? - Ezek a reális országos bérleti díjak

Portfolio
Igencsak különbözik a lakások bérbeadásából elérhető hozam az egyes településeken, ahol alacsonyabb árakon lehet ingatlant vásárolni, ott jellemzően magasabb hozamot realizálhatnak a tulajdonosok, számolniuk kell viszont azzal a kockázattal, hogy nem sikerül az év minden hónapjában kiadni a lakásukat. A KSH 2018 novemberében végzett kutatásából kiderül, hogy milyen hozamszintet érthetett el az, aki a korábbi időszakban vásárolt lakóingatlant kiadási célra, illetve az is, hogy a lakás értéke alapján, mekkora lehet a reális havi bérleti díj.

Egyértelmű a pozitív kapcsolat az egyes településeken és a budapesti kerületekben 2018 novembere előtti egy évben eladott használt lakások átlagos négyzetméterára és a megfigyelt lakbérek szintje között, a KSH a felmérése alapján. A lakbéreket alakító hatások elkülönítése után megállapítható, hogy önmagában a helyi lakásárszint 10%-os növekedése mintegy 4%-kal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés