Mennyiért vesznek lakást a fiatalok és mennyiért az idősek?

2018. augusztus 13. 08:00    
nyomtatás
 
2017-ben a vásárlók közel egyharmada volt 36 év alatti és 40 százaléka 36 és 50 év közötti - derül ki a KSH, legfrissebb lakáspiaci elemzéséből. Az ennél idősebbek a lakások 28 százalékát vették meg. A 36 év alattiak kevesebb új építésű lakást vásároltak, mint az ezen a téren legaktívabbnak tekinthető 36-50 éves korosztály. 2017-ben a lakást vásárló fiatalok 3,5 százaléka, míg a középkorúak 4,9 százaléka vett újonnan épült lakást.

November 22-én újra Property Investment Forum, Magyarország legjelentősebb ingatlanszakmai eseménye! Új helyszínen, kiállításokkal, a legfontosabb döntéshozókkal, egyedülálló networking lehetőségekkel. Most extra early bird áron!A használt lakások piacán a kisebb településeken több fiatal tudott lakást vásárolni: arányuk az összes lakásvásárláson belül Budapesten és a megyeszékhelyeken 29, a városokban 32, a községekben pedig 39 százalék volt. A nagyvárosokban a fiatalok az átlagosnál gyakrabban vásároltak lakótelepen, átlag körüli arányban nem lakótelepi társházakban és ritkábban családi házakban. Vásárlásaik értéke mindenütt alacsonyabb volt az átlagnál: Budapesten 22, a megyeszékhelyeken 12, a kisebb városokban
10, a községekben pedig 6 millió forint.

Kíváncsi a legmodernebb új építésű lakásokra a piacon? Nézze meg a legnagyobb fejlesztők aktuális ajánlatait a Portfolio Ingatlan Adatbázisában!A vásárlók életkora, munkahelyi státusza és a vásárlás célja alapján a Duna House is készít saját adatbázisán alapuló felméréseket. Ez alapján szintén az látható, hogy a fiatalabb korcsoportok az olcsóbb lakásokat vásárolják, a legdrágábbakat pedig a budapesti 40-50 év közöttiek.

Mennyiért vesznek lakást a fiatalok és mennyiért az idősek?
Klikk a képre!

Forrás: Duna House, sötétkék vonal: 2018 június, világoskék vonal: 2017 június

Vidéken is hasonló a helyzet, azzal a különbséggel hogy ott arányosan is sokkal kisebb értékűek a lakások. Vidéken például a felsővezetők vásárolnak annyiért lakást, mint Budapesten a 30 év alattiak.

Mennyiért vesznek lakást a fiatalok és mennyiért az idősek?
Klikk a képre!

Forrás: Duna House

Mennyiért vesznek lakást a fiatalok és mennyiért az idősek?

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium