Előfizetői tartalom

Nagy a szakadék az országos és a fővárosi lakáspiac között

Portfolio
Elkészült a legújabb Lakáspiaci Riport, amely a vidéken épülő új lakóprojekteket összesíti. A vidéki térségekben Budapesthez képest mintegy 100 darabbal több, legalább 10 lakást tartalmazó új építésű projekt van jelenleg értékesítés alatt, ezekben mintegy 16 400 lakást építenek, ami 10 ezerrel kevesebb a fővárosban épülő ilyen jellegű új lakások számánál. A vidéki és a fővárosi piac között az árszintekben sem mondható elenyészőnek a különbség, az átlagos lakásárakban közel 20 milliós az eltérés, természetesen a főváros javára. Vannak olyan területek az országban, ahol átlagon felüli az új építések száma, van viszont olyan megye is, ahol egyáltalán nincs, vagy csupán 3 olyan fejlesztésről lehet tudni, ahol legalább 10 lakást építenek a társasházban - derül ki az Eltinga elemzéséből.

A vidéki térségekben Budapesthez képest mintegy 100 darabbal több, legalább 10 lakást tartalmazó új építésű projekt van jelenleg értékesítés alatt, ugyanakkor az átlagos projektnagyság kevesebb, mint a fele a fővárosinak. A Lakáspiaci Riportokban található projekteken belül a fővárosban 26 ezer, vidéken 16,4 ezer lakás épül. Természetesen az utóbbi szám jóval magasabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés