Előfizetői tartalom

Összezavart a sok szám? - Ez az ábra segíthet eldönteni, hogy mennyit ér a lakásod

Portfolio
A használt lakások árváltozása, vagy átlagárainak emlegetése során sokszor csak egy, esetleg két számra szoktunk gondolni, ami az egész országra együtt, ilettve külön csak Budapestre vonatkozik. De miért is kezelnénk egy lapon egy V. kerületi tégla építésű lakás áremelkedését, egy XVII. kerületi paneléval, ha ezek egyértelműen nem ugyanarról a bázisról indultak? Vagy miért húzzuk rá ugyanazt a vidéki, megyeszékhelyekre vonatkozó átlagárat egy miskolci panellakásra és egy győri családi házra? Nyilvánvalóan ég és föld ezek között a különbség, a négyzetméterárban és az áremelkedésben egyaránt, sokszor azonban annyiféle szám és adat van, hogy egyszerűbb talán csak egyet vagy kettőt megjegyezni. Egy rengeteg adatot tartalmazó táblázat helyett, egy szemléletes ábrára könnyebb emlékezni, főleg ha azon a különböző típusú lakóingatlanok, ezek elhelyezkedése, átlagára, illetve árváltozása is részletesen szerepel.

A tavaly tapasztalt áremelkedés és átlagos kínálati árak részletes leírásához érdemes különválasztani a tégla, a panellakások és a családi házakra vonatkozó adatokat. Ezeken felül pedig azt is, hogy ezek mely budapesti kerületben, vagy mely vidéki városban helyezkedtek el.Elsőként a téglalakások: minimum 10 százalékos áremelkedésA fővárosi használt téglalakások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés