Tíz rekord a budapesti új lakásokról

2018. szeptember 15. 16:10    
nyomtatás
 
A Budapesti Lakáspiaci Riport negyedévente teszi közzé az aktuális új lakások kínálatát projektek szerinti bontásban, ami alapján Budapesten jelenleg 418 beruházás közül lehet választani. Összességében ez több mint 21 ezer lakást jelent, amelynek viszont nagyobb részét már értékesítették, így mintegy 6700 lakás közül választhatnak a leendő vásárlók, melyek között a legérdekesebb lakásokat kerestük.

November 22-én újra Property Investment Forum, Magyarország legjelentősebb ingatlanszakmai eseménye! Új helyszínen, kiállításokkal, a legfontosabb döntéshozókkal, egyedülálló networking lehetőségekkel. Most early bird áron!1. A legnagyobb


A Budapesti Lakáspiaci Riport tejes kínálatában szereplő legnagyobb lakás 260 négyzetméteres, ami a XIII. kerületben épül. Az alapterülethez azonban arányosan csökkentve a teraszt is gyakran hozzászámolják, amivel viszont a legnagyobb - szintén a XIII. kerületben épülő - lakás már 336 négyzetméteres, ami úgy jön ki, hogy egy 223 négyzetméteres lakrészhez tartozik két terasz, összesen 376 négyzetméteres alapterülettel.

2. A legkisebb


A fővárosi új lakások között a legkisebb egy VII. kerületi, második emeleti lakás, melynek alapterülete mindössze 14 négyzetméter.

Tíz rekord a budapesti új lakásokról

További információkért kattints a képre!

3. A legdrágább


Egy az Astoria környékén épülő társasház legfelső emeleti lakását kínálják most a legmagasabb áron. A 245 négyzetméteres lakás kínálati ára 642 millió forint, ami 2,6 millió forintos négyzetméterárat jelent.

4. A legolcsóbb


A dráguló kivitelezési költségek és az erős kereslet az új lakások áremelkedésében is megmutatkozik, így míg néhány éve 10 és 15 millió forint között szép számmal lehetett az új építésű garzonok között válogatni, addig most már a legolcsóbb budapesti új lakás ára is eléri a 15,7 millió forintot. Ezért egyébként egy 23 négyzetméteres lakást kaphatunk a XIII. kerületben.

5. A legnagyobb projekt


Felmerül a kérdés, hogy egy adott projekt különböző ütemeinek lakásait együtt, vagy külön-külön nézzük. Ha az egy ütemben megvalósuló lakásokat nézzük, akkor most egy 531 lakásos társasház vezeti a listát.

6. A legmagasabban lévő


A IV. kerületben egy projekt keretében több 17 emeletes társasház is épül, amelyek legfelső emeletén 110-120 négyzetméteres lakások lesznek, különböző méretű teraszokkal.

Tíz rekord a budapesti új lakásokról

7. A legtöbb szoba


A jelenlegi kínálatban öt darab 6 szobás lakás van, de találtunk 5+2 félszobás, vagy 4+3 félszobás lakásokat is. Félszobáról akkor beszélünk, ha egy helyiség alapterülete nem éri el a 12 négyzetmétert, de meghaladja a 6-ot és legalább egy ajtaja valamint egy közterületre, udvarra, kertre vagy üvegezett verandára nyíló ablaka van.

2016.05.12 15:00 Minden, amit tudni akartál a lakásokról, de soha nem mertél megkérdezni

8. A legnagyobb kert


Ritkán, de előfordul, hogy társasházi lakáshoz saját kertet kínálnak, amelyekre többségében kisebb lakásszámú projekteknél látunk példát. A legnagyobb, 580 négyzetméteres saját telket egy XXII. kerületi projektben kínálják, bár az elnevezésből itt kiderül, hogy sorházakról van szó. A valóban társasházi lakások esetében 300 négyzetméter körül vannak a legnagyobb méretű saját telkek.

9. A Legnagyobb erkély


Míg a saját kert csak néhány esetben, addig az erkély már a most épülő lakások több mint felében előfordul. A 6700 szabad lakásból 15 esetben haladja meg ennek mérete a 100 négyzetmétert.

10. A legnépszerűbb helyszín


A lakáskeresési listákban és az épülő projektek és lakások számában továbbra is toronymagasan a XIII. kerület vezet, a fővárosi új lakások közel harmada ebben a kerületben épül.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium