Előfizetői tartalom

Tömeges átárazások a budapesti új lakásoknál: több mint a fele új árat kapott

Portfolio
A növekvő építőipari költségek, a kínálat szűkülése és az építkezés előrehaladása mind az új lakások árának növekedését jelentették. Idén tavasszal a Budapesti Lakáspiaci Riport adatai alapján az árral rendelkező projektek mintegy 55 százalékát átárazták, ezek 91 százalékban lettek drágábbak. A maradék 9 százalék 170 lakást jelent, ezeknél összesen mintegy 940 millió forinttal csökkentették az árakat a fejlesztők.

A legfrissebb és legfontosabb budapesti újlakás-piacot leíró számok és változások egy részéről már a napokban beszámoltunk, többek között arról, hogy: mintegy 26 százalékkal több lakást értékesítettek a fejlesztők az előző negyedévhez képest, így a tavasszal eladott lakások száma meghaladta a 2 ezer darabot; 500 lakóprojekt van jelenleg folyamatban, amelyeknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés