Előfizetői tartalom

A vidék felé fordulnak a fejlesztők a megemelkedett költségek miatt

Portfolio
Magyarországon az ipari és logisztikai ingatlanokra vonatkozó bérleti és adásvételi kereslet meghatározó részét az autóipari, elektronikai- és logisztikai cégek adták 2017-ben - derül ki a Colliers legfrissebb elemzéséből. A piacon a nagy (20 ezer négyzetméter feletti) területi igények dominálnak , azonban már az 5 ezer négyzetméternél nagyobb bérbe adható területekből is erős hiány van.

A bérleti díjak emelkedtek és a bérbeadói flexibilitás csökkenése miatt felgyorsultak a tranzakciós folyamatok. A kevés bérelhető területnek köszönhetően a bérleti tranzakciók közül 2017-ben a szerződésmegújítások domináltak a budapesti raktárbérleti piacon. Az építési- és munkaerő költségekben itt is erős növekedés ment végbe, elsősorban a munkaerőhiány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés