Ezüstérmes lett Budapest egy újabb ingatlanpiaci mutatóban

2019. február 14. 13:50    
nyomtatás
 
Hat százalékkal emelkedtek 2018-ban a logisztikai piacon mért bérleti díjak globálisan. Az Egyesült Államokban ez 8 százalékos, Európában mindössze 5 százalékos értéket jelentett, de Budapest ebben a tekintetben kiugró értékkel, az európai lista második helyére ért fel - derül ki a Prologis legújabb felméréséből.


A bérleti díjak elsősorban azokon a területeken emelkednek szignifikánsan, amelyeken alacsonyabb az üresedési ráta, vagyis erősebb a bérlők közti verseny. Budapest tipikusan ilyen helynek számít, ahol az új fejlesztéseket meghaladó kereslet következtében rekordalacsony szintre, 2,4 százalékra csökkent az üresedési ráta, ami szintén szerepet játszott abban, hogy éves szinten 13,3 százalékkal menjenek feljebb a bérleti díjak.

Májusban kerül megrendezésre a Portfolio szervezésében megvalósuló FM & Office konferencia, ahol a szakértők részletesebben is elemzik a logisztikai piac aktuális helyzetét és jövőben várható alakulását. További részletek hamarosan.A logisztikai piac bérleti díjainak drágulását Európában az alábbi térségek vezetik:
  • Rotterdam
  • Budapest
  • Prága
  • Nagy-Szilézia
  • Hannover

A nem bérbeadásra, hanem saját használatra épített ingatlanoknál egyébként Budapesten 4,75 euró, míg a meglévő állománynál 4,25 eurós négyzetméterenkénti havi díjak voltak jellemzők 2018 utolsó negyedévében.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium