Előfizetői tartalom

Magyarország kolosszusai: bivalyerős daruóriások, bányaszörnyek és gigagépek

A dunai hajóbalesetnél alkalmazott szuperdaru ismét rávilágított arra, hogy a rendkívüli helyzetekben csak nagyméretű és nagy teljesítményű erőgépekkel lehet eredményt elérni. Az építőiparban és a bányászatban pedig eleve csak ilyenekkel tudnak hatékonyan működni. Jöjjön néhány gépszörny és robot az itthoni és külföldi építkezésekről. Ámulni ér.

A világ egyik legnagyobb nehézgép gyártójának számító Terex (a Volvo CE 2014-ban felvásárolta) pár éve adta át a Dunagép cégnek saját új daruszörnyetegét, a Terex AC 500-2-t. Ez 500 tonnát képes mozgatni, 144 méteres magasságot ér el a karja, ha teljesen kinyújtózkodik. Az eggyel előbbi modell "csupán" 400 tonnát tudott felemelni és "mindössze" 135 méterig ért fel.forrás:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés