Előfizetői tartalom

Ez is belvárosi luxus: havi 5 millió egy kisboltért?

Portfolio
Pozitív kilátásokat mutat a retail ingatlanpiac, a fogyasztás növekedése és a budapesti turisták számának emelkedése egyaránt segíti a szektor fejlődését, főként Budapest kiemelt lokációinál. Növekvő bérleti díjak, lassuló kereslet és az alternatív befektetési lehetőségek hiánya miatti csökkenő hozamok jellemzik leginkább a kiskereskedelmi ingatlanok piacát. Néhány belvárosi sétálóutcában egy 100 négyzetméteres kisebb boltnál a havi 5 milliós bérleti díj sem számít átlagon felülinek - a Cushman & Wakefield legfrissebb jelentése alapján.

A kiskereskedelmi ingatlanok piacára is jó hatással volt a hazai fogyasztás növekedése, ami a 2017-es 4,8 százalékról 5,3 százalékra emelkedett 2018-ban. A helyi és a nemzetközi kiskereskedők részéről egészséges szintű, ugyanakkor lassuló kereslet figyelhető meg a terjeszkedési aktivitásában. A kereslet lassulása ellenére a prime lokációban lévő kevés szabad hely miatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés