Használt ruhát kínálnak több budapesti plázában

2018. március 6. 14:33    
nyomtatás
 
A plázákról általában a drágább termékeket árusító üzlethelyiségek juthatnak először eszünkbe, a válság azonban itt is hozott változásokat, amelyek a mai napig velünk vannak. Ilyen például az, hogy több hazai bevásárlóközpontban megjelentek a használt ruhát árusító boltok. A témáról a használt ruhák piacának egyik legnagyobb hazai képviselőjével, Háda Györggyel készített interjút a wmn.hu.


Manapság - különösen a plázastop néven elhíresült törvény óta - a legforgalmasabb bevásárlóközpontok lényegében teltház mellett üzemelnek, de a válság alatti években gyakran volt rá példa, hogy a kevésbé frekventált helyeken lévő épületek csak áron alul tudták kiadni üzlethelyiségeiket. Ez a folyamat vezetett ahhoz, hogy olyan, korábban sokak által elképzelhetetlen megoldások születtek, mint a használtruha-boltok bevásárlóközpontokban való megjelenése. Az utóbbi években például, számos plázában jelentek meg bérlőként Háda-üzletek. Van, aki szerint ott nincs helye a second handnek, mások viszont örömmel üdvözlik azt.

"A plázáknak van egy szövetsége, onnan hallottam áttételesen, hogy vegyük tudomásul, hogy a Háda soha nem fog bekerülni az A kategóriás plázákba. Ezek után azt mondtam, hogy akkor biztos vannak B kategóriások is, és jó lesz az nekünk" - mondta el Háda György, a Háda üzletlánc alapítója.

Használt ruhát kínálnak több budapesti plázában

További információkért kattints a képre!

Elsőként a Lurdy Házban kaptak helyet, mert volt egy időszak, amikor alig volt ott bérlő, csomagban árulták a bérleteket, és egy üzemeltető több plázájában is lehetett üzlethelyiséget kivenni. Ma már nem így van, vannak helyek, ahol, ha lejár a szerződésük, menniük kell.

"Manapság már magasak a plázaárak. Jön egy cég, és azt mondja, bármennyit fizetne a boltért, csak hadd vehesse ki. Mi elvtelen dolgokba nem megyünk bele csak azért, hogy elmondhassunk, hogy ott vagyunk egy plázában. Ha naponta veszteséget termelünk, azt baromságnak tartjuk." - tette hozzá a tulajdonos.

A cég most országosan 20 plázában tart fenn boltot, amivel összesen 84 üzletük van. Budapesten többek között a Camponában, a Csepel plázában, a Lurdy házban, Köki Terminálban vagy a Pólus Centrben vannak üzleteik, tehát nem a piacvezető bevásárlóközpontokról van szó, de a kereslet és a kínálat törvényei szerint ezeken a helyeken valóban megéri használt ruhákkal foglalkozó üzletet működtetni.

2018.03.03 10:25 Ezek most az ország vezető bevásárlóközpontjai - Szerinted melyik a legjobb?

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium