Kiadná az üresen álló üzleteit a pesti kerület

2019. augusztus 15. 12:10    
nyomtatás
 
Budapesten több ezer lehet azoknak az üzlethelyiségeknek a száma, amelyek jelenleg üresen állnak, ez pedig nagy bevételkiesést okozhat az önkormányzatoknak, társasházaknak vagy magántulajdonosoknak. Emellett a lakókörnyezet is rendezetlenebbnek tűnik, amikor egy utcában számtalan üresen álló, lepusztult üzlethelyiség sorakozik. Vélhetően a bevételek fenntartása érdekében listázta a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. is a tulajdonában álló, jelenleg kiadó ingatlanokat.


Az önkormányzatoknak is érdekük, hogy a kiadatlan ingatlanjaiknak bérlőt találjanak, a bevételszerzés mellett pedig a lakók számára is kedvező lehet, hogy nem kell az üresen álló, bezárt üzletek nézniük minden egyes nap, melyek a környék összképét is rontják. A XIII. kerületben jelenleg még csupán 6 ilyen helyiséget hirdettek meg a vállalkozók számára, a kezdeményezés viszont jó utat mutathat. Korábban már az önkormányzat tulajdonában álló lakások megvételére is indított árverést a kerület.

2019.03.14 09:58 Fillérekért árvereznek a XIII. kerületben - 8,2 milliótól indulnak a lakások

Az aktuálisan bérbe vehető helyiségek listája tartalmazza a 6 kiadó helyiség alaprajzait, valamint a vállalkozóknak a bérbevételhez szükséges dokumentumokat. Az új bérleti szerződést 5 éves határozott időre lehet kötni, de amennyiben a bérlő vállalja, hogy az éves bruttó bérleti díjnak megfelelő összegű, de minimum az 500 ezer forintos szerződéskötési díjat egy összegben megfizeti, úgy a helyiség határozatlan időre is bérbe adható.

A 6 üzlethelyiség a XIII. kerületben:
  • Victor Hugo utca 24/A.
  • Visegrádi utca 8.
  • Béke utca 126.
  • Lehel utca 31.
  • Kádár utca 5.
  • Lehel utca 23.

A kerületben máshol is lesznek kiadó üzlethelyiségek, a nemrégiben átadott 5 szintes Klapka Központban a földszinten és első emeleten 20 és 300 négyzetméter közötti alapterületű üzleteket, orvosi rendelőt, míg a felsőbb szinteken összesen 33 darab 44 és 90 négyzetméter közötti lakást alakítottak ki:

2019.06.27 11:01 Átadták Budapest legújabb bérlakásait (képek)

Park West

Park West

1134 Budapest, Szabolcs utca 15-25.
229 db lakás
32 - 79 m2 alapterület
Átadás:
2021 H1
25.8 - 112 M Ft
Ajánlatot kérek

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium