Újabb hibrid hotel lehet Budapesten

2019. április 11. 15:00    
nyomtatás
 
Hivatalosan is megnyílt a Meininger hálózat első magyarországi szállodája. A budapesti egységet továbbiak követhetik.


Szalagátvágás volt ma a fő menü a fővárosi 1-es számú Vásárcsarnok mögötti Meininger hotelben. Ahogy korábban elsőként bemutattuk, egy vegyes modellt honosítottak meg: a klasszikus hotelszobák mellett családi apartmanokat és a hostelekre jellemző hálótermeket is igénybe vehetnek a vendégek. Nagy közösségi tereket alakítottak ki, önálló konyha és game zóna is rendelkezésre áll és van egy co-working terület is, amit a közeli Corvinus egyetemre is gondolva külsősök is használhatnak.

Újabb hibrid hotel lehet Budapesten

fotó: Mester Nándor

Közép-Európában ez az első szálloda a hálózatban. Thomas Hagemann üzemeltetési vezérigazgató a Portfolionak elárulta: annyira ígéretes a magyar piac, hogy újabb budapesti egységen gondolkoznak és nem zárta ki, hogy az egyik nagy megyeszékhelyen is megjelennek, Debrecent kifejezetten érdekesnek nevezte. Úgy tudjuk, hogy Belgrádot, Varsót és Krakkót is vizsgálják. Idén a budapesti mellett további három városban nyitnak hotelt, ezzel 30-ra nő a hálózat tagjainak a száma.Emellett jelenleg 10 szállodaprojekt fejlesztés alatt áll, pl. Svájcban, Izlandon és az USA-ban.

Újabb hibrid hotel lehet Budapesten

fotó: Mester Nándor


Az üzemeltetési szerződést 2015-ben írták alá és 20 évre szól. Nyilván erre utalt a német vezető, amikor üdvözlő beszédében a beruházó Bedori Investmenttel kialakított hosszú távú kapcsolatról beszélt. Más olvasatban természetesen ez azt is jelentheti, hogy az újabb itteni egységet vagy egységeket is ezzel a partnerrel valósítják meg.

Újabb hibrid hotel lehet Budapesten

fotó: Mester Nándor


A most átadott 184 szobás, 744 ágyas szálloda beruházója a magyar tulajdonú Bedori Investment Kft. Apáthy Zoltán résztulajdonos a Portfolio érdeklődésére a finanszírozás részleteiről is beszámolt. A Raiffeisen Bankkal kötött hitel szerződésnél 30 százaléknál magasabb volt az önerő. A fedezet természetesen az ingatlan maga, amiben a hotelen kívül egy négyszintes mélygarázs is működik, utóbbit az Árgus-Security Kft. üzemelteti. A komplexum kivitelezését a Svietelskyre, a tervezést a Vadász és Társai Építőművész Kft-re bízták.

Újabb hibrid hotel lehet Budapesten

Egyebek között a hotelek hatékonyabb üzemeltetéséről is szó lesz a Portfolio konferenciáján. Érdemes már most helyet foglalni.


A Meininger hálózata a 2017/18-as üzleti évben 88 millió eurós értékesítési bevételt ért el. A szobafoglaltsága 76, az ágyaké 88 százalékos volt. A hat üzleti évvel ezelőtti mutatók még 44 millió eurós bevételt jeleztek, ezt 13 egységgel érték el.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Az irodák és a plázák a legvonzóbb befektetések (x)

A kiskereskedelmi forgalom 2014-től tartó folyamatos növekedése kihat az ingatlanpiacra... 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
Állásajánlatok
Értékesítő
Privát banki tanácsadó
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium