Újabb pláza építése indulhat Budán

2018. május 16. 15:12    
nyomtatás
 
Egy hete jött a hír, hogy 2019-ben elkezdődik a már több éve tervben lévő III. kerületi óbudai pláza építése, most pedig egy újabb - a már régóta a fejlesztési csőben lévő - Etele Pláza indítását jelentették be. A két pláza együttes nettó alapterülete eléri majd a 100 ezer négyzetmétert, ami a budapesti állomány jelentős bővülését fogja eredményezni.

Érdekel, hogy mit hoz számunkra a szemünk előtt zajló negyedik ipari forradalom? Kíváncsi vagy, hogyan alakítja át életünket a digitalizáció, a big data, az Internet of Things, vagy az okosodó városok és otthonok? Jelentkezz a Portfolio június 7-én megrendezésre kerülő Smart City 2018 konferenciájára, ahol a szakma legnagyobb képviselői vitatják meg az aktuális trendeket.A két bevásárlóközpont helyszíne a vásárlóerő szempontjából is ideális. A 4-es metró végállomását, a Kelenföldi vasútállomást, illetve a buszpályaudvart naponta mintegy 165 ezren veszik igénybe, a bevásárlóközpont vonzáskörzetében pedig mintegy 235 ezren élnek. A környék lakói az országos átlagos vásárlóerő 125 százalékával gazdálkodnak viszonylag alacsony kiskereskedelmi ellátottság mellett, ami a III. kerületre is igaz.

Újabb pláza építése indulhat Budán

Etele Pláza, Forrás: Futureal

A két komplexum tehát várhatóan mind alapterület, mind forgalom alapján a főváros vezető bevásárlóközpontjaival veheti fel a versenyt. A dél-budai egység 2020-tól, az észak-budai pedig 2021-től nyithatja meg kapuit, bár ez utóbbi esetében még valamivel bizonytalanabb az átadás.

Újabb pláza építése indulhat Budán

Újabb pláza építése indulhat Budán

Óbudai Pláza, Forrás: ECE

Nemzetközi viszonylatban egyébként a budapesti bevásárlóközpontok nem számítanak kiugróan nagynak, a legnagyobb plázák a távol-keleti országokra jellemzők. Kínában és Thaiföldön előfordulnak a hazainál közel tízszer nagyobb, 500 ezer négyzetmétert is meghaladó bevásárlóközpontok.

2018.05.09 10:53 Bejelentették: jövőre indul az új budai gigapláza építése (képgaléria)
2018.05.10 16:15 Megtorpedózhatja az állam az új budai gigapláza építését!

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium