Előfizetői tartalom

Ennyi időt veszítünk el évente közlekedési dugókban állva

Portfolio
Öt kontinens, 38 országában, összesen 1360 városban vizsgálta meg az INRIX közlekedéskutató vállalat azt, hogy az adott városban a cég alkalmazását használók átlagosan mennyit ülnek dugóban - írja a Nyugat.hu. A cég 300 millió autós mobilalkalmazásaiból gyűjtött adatokat, amelyeket elemezve városok szerint meghatározta a dugóban töltött órák számát. Az élen végzett városokban nincs meglepetés, de érdekesség, hogy több magyar város is felkerült a listára.

A módszer a cég mobilalkalmazását használó autósok mozgásának követésén alapszik, amihez GPS, mobil adótornyok és kamerák adatait használta fel. Ezek alapján a világon legtöbbet a Los Angeles-i autósok ülnek dugóban, évente 102 órát, ami a 240 munkanappal számolva bő 25 perc naponta. A magyar autósok ennél jelentősen jobb helyzetben vannak, ahol meglepetésre nem Budapest...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés