Előfizetői tartalom

Mi lesz a 21. századi Budapest jelképe?

Portfolio
Mi lenne a 21. századi Budapest jelképe, szimbóluma? - hangzott el a kérdés a Budapest 2030 Konferencián. A panelbeszélgetésben résztvevő, különböző szakterületekben jártas szakemberek között volt történész, ingatlanfejlesztő vezérigazgató, a humán főpolgármester-helyettes, egyetemi docens, a Közlekedési Múzeum főigazgatója, és a BKV vezérigazgatója. Mindenki elmondta az elképzeléseit arról, hogy mi lehetne a főváros új jelképe, mi az a dolog a város életében, ami elég impozáns, vagy jelentős ahhoz, hogy szimbólumként lehessen rá tekinteni.

Az egyszerűnek tűnő, ám elég komplex kérdést Gerő András történész indította a panel többi résztvevője felé, ő maga két dolgot említve válaszolt a kérdésre. Az egyik egy óriási Rubik-kocka felépítése, amely kifejezné a magyarságot, mégis attraktív és utal a többi magyar innovációra egyaránt. Egy másik jelkép a Citadella lehetne, ha életet vinnének bele:A Citadella...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés