Újabb zűrzavar a Bálna körül

2019. július 10. 16:15    
nyomtatás
 
A kormány egy rendeletmódosítással a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vagyonkezelésébe adná a nemrég megvásárolt Bálna épületét, a Magyar Közlönyben megjelent jogszabály alapján. Úgy tűnik azonban, hogy az ehhez szükséges törvény- és rendeletmódosításokat úgy egészítették ki egy 1. számú melléklettel, hogy a meglévő rendeletnek már van egy ugyanilyen számú melléklete, aminek semmi köze a turisztikai jelentőségű ingatlanokhoz - írja a hvg.hu.


Még márciusban írtunk róla, hogy eladja a fővárosi önkormányzat az államnak, a Bálna Budapest Kereskedelmi és Kulturális Központot és a vele funkcionálisan egységet képviselő ingóságokat nettó 11 milliárd 223 millió 970 ezer forintért.

2019.03.27 12:47 Eladja a Bálnát a fővárosi önkormányzat

Most, a Magyar Közlönyben megjelent jogszabály alapján a kormány egy rendeletmódosítással (ami a kiemelt turisztikai jelentőségű állami ingatlanok valamint azok vagyonkezelőjére vonatkozik) a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vagyonkezelésébe adná a Bálna épületét. A lap szerint azonban a rendeletmódosítás során létrehozott új, 1. számú melléklet mellett, már van egy ugyanilyen számú melléklet, aminek semmi köze a turisztikai jelentőségű ingatlanokhoz, helyette a szálláshely-szolgáltatók adatmegadási kötelezettségeire vonatkozik. A rendelet szövege több ponton hivatkozik saját 1. számú mellékletére, de kérdéses, mégis melyikre.

Liberty irodaház

Liberty irodaház

1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 34.
Kiadó terület: 40728m2
Átadás:
2021
Bérleti díj: 14 - 16 EUR
Ajánlatot kérek

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 


hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
Befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium