Előfizetői tartalom

Lakáspiac: nem fejlődött annyit a jövedelmi helyzetünk, mint amennyit a belváros státusza és az igényeink (PODCAST)

Általánosan érezhető a bizonytalanság a gazdaságban, ami a lakáspiacra is erős hatással van. Sokan kerültek nehéz helyzetbe a turizmus visszaesése miatt, míg mások a lakásárak esésére várva bíznak abban, hogy hamarosan megvehetik életük első lakását. Mi befolyásolja most az árakat? Mire érdemes figyelni és mire kell számítani az előttünk álló időszakban? A Portfolio Ingatlan podcastjében többek között erről is beszélgettünk. Fontos kiemelni, hogy a felvétel az 5 százalékos lakásáfa bejelentése előtt készült.

A lakásárakat nagyon sok minden befolyásolja, többek között a gazdaság általános helyzete, a munkabérek, a munkanélküliség, a banki feltételek, az állami intézkedések és szabályozások. Ezek együtt adhatják meg, hogy egy adott területen, egy adott lakástípus ára merre fog mozdulni. A koronavírus megjelenésének hatására világszerte nagyot zuhant a turizmus, aminek következtében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés