Előfizetői tartalom

Amerikai elnökválasztás: mi jelenti a legnagyobb kockázatot Európára, a piacokra és a világgazdaságra?

Portfolio
Sok szempontból precedens nélküli amerikai elnökválasztás elé nézünk, a jelöltek gazdaságpolitikai elképzelései, valamint a demokrata és republikánus tábor között jelentős szakadék húzódik. De mi jelenti a legnagyobb kockázatot a piacokra nézve: Joe Biden adóemelései, Donald Trump belengetett kereskedelmi háborúi, vagy a választáshoz kapcsolódó bizonytalanságok? És mi vár az amerikai - és ezen keresztül a világgazdaságra, ha Biden baloldali gazdaságpolitikája leváltja a konzervatív trumpi kurzust? Ezekről beszélgetünk a Portfolio legújabb podcastjében.

Majdhogynem polgárháborús hangulatban várja az Egyesült Államok a november 3-i elnökválasztást, ahol Donald Trump republikánus elnök Joe Biden demokrata elnökjelölttel csap össze az elnöki címért. A két jelölt teljesen mást gondol a világról, gazdaságpolitikái elképzeléseik között aligha lehetne nagyobb a szakadék. De milyen hatása lenne Trump újrázásának vagy Biden...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái