Előfizetői tartalom

Történelmi jelentőségű amerikai elnökválasztás elé nézük: mire számítsunk?

Portfolio
Holnap tartják az amerikai elnökválasztást, ahol Donald Trump republikánus elnök és Joe Biden demokrata jelölt indulnak az elnöki tisztségért. Az elnökválasztás sok szempontból egyedi - a levélszavazatok miatt szinte biztos, hogy csak később tudjuk meg az eredményt, és az is valószínű, hogy bármilyen eredmény is lesz, a vesztes fél szavazói rendkívül lehangoltak lesznek. Nemcsak a felek világképe teljesen eltérő, de a társadalom is polarizált.

Az egész világ az amerikai elnökválasztásra figyel most, ami egyáltalán nem véletlen, mert az esemény hatásai nem korlátozódnak az Atlanti- és a Csendes-óceán két partja közé, de az egész világpolitika alakulását alapjaiban határozzák meg. Különösen igaz ez most, amikor a felek elképzelései ennyire eltérők, és amikor a társadalom is szélsőségesen polarizált. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés