Előfizetői tartalom

Koronavírus ide, válság oda, 2021-ben nem lesz gond az államadósság finanszírozásával

W alakú gazdasági kilábalás, az új makropálya miatt alapvetően átíródó 2021-es költségvetés, tíz évnyi adósságcsökkentési munka eltűnése, reális makrogazdasági előrejelzések a kormány részéről, magabiztos finanszírozás jövőre is - többek között ezekről beszélgettünk legújabb makrogazdasági podcastunkban Virovácz Péterrel, az ING Bank senior közgazdászával és Weinhardt Attilával, a Portfolio senior elemzőjével, akiket a legutóbbi hazai államháztartási fejlemények és kilátások miatt hívtunk fel.

Annak következtében, hogy más országokban is elszállt a költségvetési hiány a koronavírus-járvány miatt, így kevésbé csúnya a magyar bizonyítvány, de a magas deficit igen komoly megoldandó probléma elé állítja a kormányt. Mély gödörből kell majd kimászni - állapította meg a Portfolio legutóbbi podcast adásában Virovácz Péter, az ING szakembere az idei költségvetés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés