Előfizetői tartalom

Digitális hitelek, kiterjesztett netbankok – így változik a bankolás Magyarországon

Portfolio
Bő egy évvel ezelőtt, 2019 őszén tette le az asztalra a bankszövetség a 22 pontos, átfogó digitalizációs javaslatcsomagját, amelynek ha minden pontja megvalósul, az valóban egy nagy ugrást hozhat az elektronikus bankolásban Magyarországon. Az utóbbi hetekben egy nagyobb hullámban egyszerre több intézkedés megvalósítása kezdődött meg, melyek a bankolást olcsóbbá, digitálissá teszik. Minderről Becsei Andrással, a Magyar Bankszövetség alelnökével, az OTP Jelzálogbank vezérigazgatójával beszélgetett elemzőnk, Turzó Ádám.

Varga Mihály november végén hatpontos, a digitális bankolást támogató javaslatcsomagot jelentett be, a munka pedig azonnal el is indult, hogy ezeket a gyakorlatban is mielőbb alkalmazhassuk: a jogszabályi változások a javaslatok egy részénél már meg is történtek, és egy „bónusz”, a bankok által szintén támogatott intézkedésre is sor került. A 2019 őszén a bankok által...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés