Előfizetői tartalom

Lázadás a tőzsdén: mesés meggazdagodások és csúfos bukások néhány nap alatt

Portfolio
Az elmúlt hetekben a gyorsan szerveződő, közösségi kereskedő kisbefektetőktől voltak hangosak a tőzsdék, a sokak által szabadságharcosoknak tartott traderek nagy tömegben már nem csak a részvénypiacon, de a nyersanyag- és kriptodeviza-piacon is megmozgatták az árfolyamokat, szembe menve akár nagy, intézményi befektetőkkel is. Persze, ahogy az lenni szokott, a piacon mindenki pénzt akar keresni, így az árfolyamok meredek emelkedés mögött is álltak profi befektetők, erős túlzás lenne azt állítani, hogy a kisbefektetők térdre kényszerítették a Wall Street-et. Többek között ezekről beszélgetett Orosz Márton Nagy Viktorral, a Portfolio vezető elemzőjével, és Mohos Kristóffal, a Portfolio részvényelemzőjével.

Barátok, ismerősök, de még a fuvarok hiányában sokszor unatkozó taxisofőrök is elkezdtek ismerkedni a tőzsdével az elmúlt hónapokban, kevesek kiváltságából tényleg népszerű időtöltés, és sokaknak a válságban pénzkereseti lehetőség is lett a tőkepiac. A netes fórumozók eggyel tovább mentek ennél, és meglátva az összefogásban rejlő erőt, együttesen mozgatták...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái