Előfizetői tartalom

Pislákol a forradalom lángja a drogkereskedelem kánaánjában

Portfolio
Már több, mint másfél hónapja tartanak a rendszerellenes tiltakozások a puccs sújtotta Mianmarban, ahol a hatóságok éles lőszert is bevetettek a tüntetők ellen. Mi állhat a puccs hátterében és mekkora esély van arra, hogy sikerrel járnak a tiltakozók? Többek közt ezekre a kérdésekre keresi a választ a Portfolio Globál podcastjában Orosz Márton és Palkovics Máté, a Portfolio elemzője, továbbá szót ejtünk még a délkelet-ázsiai ország történelméről, gazdaságáról, geopolitikai jelentőségéről és térség virágzó drogkereskedelméről.

Íme néhány kérdés, amit a podcast során érintettünk: Miért hívják az országot felváltva Burmának és Mianmarnak? Mik voltak azok a fontosabb események, amelyek formálták az ország történelmét? Milyen vallási és kulturális jellemzői vannak az országnak? Milyen jellemzőkkel írható le az ország gazdasága? Hogyan hatott a demokratikus átmenet a gazdasági helyzetre...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái