Előfizetői tartalom

Mennyit ér a bitcoin? Nullát vagy inkább egymillió dollárt?

Portfolio
A pénzügyi világ pereméről mostanra a befektetők figyelmének középpontjáig jutott néhány év alatt a bitcoin, de a teljes kriptodeviza-ökoszisztéma is rohamosan fejlődik. A kezdő kisbefektetőktől kezdve az intézményi szereplőkig egyre többen kereskednek kriptodevizákkal, és a világ nagyvállalatai közül is egyre többen fogadják el a kriptodevizákat fizetőeszközként. De mennyit ér valójában a bitcoin? Tényleg aranyabb az aranynál? Lesz belőle globálisan elsőszámú fizetőeszköz, és ér majd valaha egymillió dollárt? Vagy a világ jegybankjai közbelépek és ellehetetlenítik? Többek között ezekről a témákról beszélgetett Kövesy Károly, a Portfolio részvényelemzője Mogyorósi Attilával, a Coincash.eu kriptobróker és bitcoin ATM üzemeltető társalapítójával és ügyvezető igazgatójával.

Rohamléptekben nő a kriptodevizák népszerűsége, élükön a bitcoinnal melynek az árfolyama bő egy év alatt több mint tízszeresére emelkedett, a piaci kapitalizációja pedig már meghaladja az 1000 milliárd dollárt. Bár a hírek rendszerint a bitcoinról szólnak, a háttérben rengeteg más kriptodeviza és egy teljes ökoszisztéma működik. Átveheti ezek közül valamelyik a vezető...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái