Előfizetői tartalom

El tudja kerülni a forint a történelmi mélypontot? Mire lehet elég az MNB erős üzenete?

Portfolio
A héten a Monetáris Tanács kamatdöntése után erős üzenetet próbált küldeni az MNB a piacnak azzal kapcsolatban, hogy szükség esetén kész lépni, ha az inflációs kockázatok ezt indokolják. A döntés óta a forint erősödik az euróval szemben, így távolodunk a történelmi mélyponttól. A magyar deviza rövid- és hosszútávú kilátásairól beszélgetett Orosz Márton, a Portfolio tartalomfejlesztési igazgatója Beke Károllyal és Weinhardt Attilával, a makro rovat elemzőivel.

Március közepén hajszálra megközelítette eddigi történelmi mélypontját a forint az euróval szemben, illetve a 370-es lélektani határ is kézzelfogható közelségbe került. Aztán a jegybank kamatdöntése óta feltűnően erősödik a forint, és felülteljesíti a régiós versenytársakat is. EUR/HUF árfolyamának alakulása Forrás: Portfolio-Teletrader Kft. Részvénykereskedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés