mosógép mosás ruha getty stock
Podcast

Ezért érdemes 30 fokos vízzel mosni a ruhát 40 helyett

Portfolio
Tudtad, hogy Magyarországon az energiafelhasználás 30%-a a háztartásokhoz kötődik? És azt, hogy a magasabb jövedelműek jobbak szennyezik a környezetet, mint a szegényebbek? Egyre felkapottabb téma a világon és Magyarországon is a környezetvédelem, az egyes országok és multinacionális cégek vállalásai mellett az egyének szintjén is megfigyelhető az erősödő környezettudatosság. Jó hír, hogy nem kell óriási pénzeket beleölni abba, hogy valaki csökkentse az ökológiai lábnyomát, kis odafigyeléssel ráadásul még jelentős költségektől is mentesülhet egy háztartás. Minderről Vadovics Edinával, a Greendependent Intézet szakmai vezetőjével beszélgetett elemzőnk, Árgyelán Ágnes. Podcastunkban arra is rávilágítunk, miért éri meg 30 fokon mosni a ruhákat 40 helyett.

Szerencsére erősödik a társadalom környezettudatossága, Magyarországon több háztartás is rálépett már az ökológiai lábnyom csökkentésének útjára. Sokan vannak azonban, akik nem tudják, hogy a világ környezetszennyezésének egy jelentős részéért bizony a háztartások a felelősek, Magyarországon például az energiafelhasználás harmada köthető a lakossághoz.

Vannak, akik úgy gondolják, hogy tenni valamit a környezetért csak környezetbarát háztartási eszközökkel lehet, de nekik jó hír, hogy nem kell nagy költségekbe verni magunkat, csak kis odafigyelésre van szükség. Ez az odafigyelés pedig akár 7-10%-os energiamegtakarítást is jelenthet egy magyar háztartásnak éves szinten.

A lakosság környezetvédelemhez való hozzáállásáról, a gyakorlati tanácsokról és a mosáshoz kapcsolódó hasznos információkról Vadovics Edinával, a Greendependent Intézet szakmai vezetőjével beszélgettünk friss podcastunkban.

Vadovics Edina, szakmai vezető, Greendependent Intézet

Környezetvédelmi menedzser, tréner, fenntartható életmód szakértő (M.Ed, M.Sc., M.Phil). Diplomáit az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, University of Newcastle-upon-Tyne-on, University of San Francisco-n és a Közép-európai Egyetemen (CEU) szerezte. Pályafutását vezető trénerként és szakfordítóként kezdte, majd 2002-től a KÖVET Egyesület munkatársa volt különböző beosztásokban három évig. Ezt követően részben a Közép-európai Egyetemen tanult és dolgozott a fenntartható és alacsony karbon-kibocsátású életmód valamint a társadalmi innováció témaköreihez kapcsolódó témákban, részben pedig kollégáival 2005-ben megalapította a GreenDependent Fenntartható Megoldások Egyesületét, amelynek azóta is elnöke.

A beszélgetést az alábbi linken tudod meghallgatni:

Címlapkép: Getty Images

portugália shutter
koronavírus covid magyarország immunitás
orosz amerikai zászló
turistarepulo1500shutter-20170730
oroszország koronavírus járvány
sinopharm vakcina vakcinaturizmus
mnb

Alapblog Pénzt? Vagy életet?

2020 az elég megrázó társadalmi kísérletek éve volt. Számomra leginkább azért, mert az egész nyugati társadalomból...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Mi lesz most a nagy technológiai részvények sorsa?
Online előadás
Az árfolyamcsökkenésből is kivennéd a részed? Itt a helyed!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
GettyImages-1248500292