Előfizetői tartalom

Megütötte a magyar cégeket a koronavírus-válság – Milyen gyorsan fognak talpra állni?

Portfolio
A pandémia alaposan megviselte a nagy hazai tőzsdei cégeket, az OTP, a Mol és a Magyar Telekom is veszteséges volt tavaly tavasszal, azóta viszont megerősödtek, és tovább javult a hatékonyságuk, sok esetben már kisebb-nagyobb rekordokat is szállítottak idén év elején, a menedzsmentek pedig alapvetően optimisták, felpörgő gazdaságra, növekvő lakossági és vállalati keresletre számítanak. Az OTP, a Mol, a Richter és a Magyar Telekom idei első negyedéves gyorsjelentéseinek tapasztalatairól beszélgetett Orosz Márton, a Portfolio Csoport tartalomfejlesztési igazgatója Nagy Viktorral (OTP, Magyar Telekom), a Portfolio vezető elemzőjével, és a Portfolio elemzőivel, Fekete Beatrixszal (Richter) és Szemán Ákossal (Mol).

A koronavírus-járványt követő gyors gazdasági visszaesés világszerte megviselte a vállalatokat, nem volt ez másként a magyar cégeknél sem, a négy nagy hazai tőzsdei vállalat közül három, az OTP, a Mol és a Magyar Telekom is veszteséges volt a tavalyi első negyedévben, miközben a Richter más pályát járt be, a gyógyszercégek általában is jól teljesítettek a válság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés