Előfizetői tartalom

Hogyan segítenek a fizikusok a befektetőknek?

Portfolio
A Factor Investing az intézményi befektetők titka, amelyet a nagyközönség csak most kezd el megismerni, annak ellenére, hogy az amerikai befektetési alapkezelők már évtizedek óta használják. Vannak olyan hedge fund-ok, amelyek dollármilliárdos bevételekre tettek szert ezáltal, pedig csak viszonylag apró, statisztikai értelemben konzisztens eltéréseket használtak ki. A stratégia mögött rengeteg leágazás és adat van, így komoly számítási kapacitásokra és erős matematikai, programozói háttérrel rendelkező szakemberekre, ún. quant-okra van szükség. Közéjük tartozik Szalai Ferenc, aki fizikusként végzett, de az élet a befektetési területre sodorta és most egy korábbi MSCI vezető cégének készít rendszereket. Vele beszélgetett Faluvégi Balázs, aki a Portfoliónál a technikai elemzésekért felel.

Hogyan lehet bekerülni az ELTE fizika szakára felvételi nélkül? Miért lesz egy fizikusból quant? Sőt, mit is jelent tulajdonképpen az, hogy quant? Hol kapcsolódik a fizika és a befektetési terület? Mit jelent a factor investing, és hogyan épült fel ennek az alapjaira a világ harmadik legnagyobb hedge fund-ja? Pontosan mi jelenti az előnyt ezen a területen? Milyen faktorok vannak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái