Előfizetői tartalom

Sorsdöntő választás előtt áll Európa legerősebb állama - Nagy tabuk dőlhetnek meg

Portfolio
Utolsó hetéhez érkezett a német választási kampány, amelynek nagy kérdése, hogy ki lesz Angela Merkel utódja, de talán még ennél is fontosabb, hogy milyen pártok fogják alkotni a következő kormánykoalíciót Berlinben. A mostani az utóbbi évek legizgalmasabb választási kampánya és még jelenleg is kiélezett verseny látszódik a két legerősebb szereplő, a CDU/CSU-szövetség és az SPD között. Ennek kimenetele megjósolhatatlan ugyan, az azonban biztos, hogy a mostani választás nemcsak Németországra gyakorolhat komoly hatást, hanem Európára és a német-magyar kapcsolatokra is. Többek közt ezekről beszélgetett a Portfolio Globál podcastjában Palkovics Máté, a Portfolio elemzője és Kiss J. László, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója.

Kiemelt kérdések, amelyeket a podcast során érintettünk: Melyek voltak a német választási kampány legfontosabb pillanatai? Mitől nagyon más a mostani voksolás, mint a korábbi választások? Milyen Németországot képzelnek el a jövőre nézve a kancellárjelöltet állító legnagyobb pártok? Melyek azok a fő kérdések, amelyek a választási kampány középpontjába kerültek?...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái