Előfizetői tartalom

Magyarországi autógyárak bezárását nem, de jelentős változásokat hozhat a Merkel utáni korszak

Portfolio
Egyre intenzívebben folytatódnak a koalíciós tárgyalások a német választást követően, miután mind az SPD, mind pedig a CDU/CSU feltett szándéka a kormányalakítás. A lehetséges koalíciók közül most a közlekedési lámpa- és a Jamaica-koalíciónak van a legnagyobb esélye. Ennek megfelelően az FDP és a Zöldek döntenek Németország következő kancellárjának sorsáról, aki legnagyobb valószínűséggel Olaf Scholz lesz, bár Armin Laschet sem adta még fel kormányalakítási terveit. Éppen ezért hosszas koalíciós tárgyalásokra lehet számítani, amelyek kimenetele bőven tartogathat még meglepetéseket. Ami a német-magyar kapcsolatok jövőjét illeti, autógyárak bezárását nem, de jelentős változásokat hozhat a Merkel utáni korszak. Többek közt ezekről beszélget a Portfolio Globál podcastjában Orosz Márton és Palkovics Máté, a Portfolio elemzője.

Íme néhány kérdés, amit a podcast során érintettünk: Milyen mozgások figyelhetők meg az egyes pártok vonatkozásában a választási eredmény alapján?   Kik a legfontosabb szereplők a koalíciós tárgyalások során, illetve milyen pártok részvételével állhat fel az új német kormány?   Mikor lehet megegyezés a következő kormánykoalícióról?  Hogyan zajlottak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés