Előfizetői tartalom

Anekdoták és igaz történetek: Angela Merkel megismételhetetlen pályája a kutatólabortól Európa élére

Portfolio
Tizenhat évnyi kormányzás után távozott hivatalából Angela Merkel. Németország első női kancellárjának történelmi jelentőségét kár lenne tagadni, és ez nemcsak Németországra, hanem Európára is érvényes. A politikus hazájában még a mai napig is kiemelkedő népszerűségnek örvend. Olyannyira, hogy még az új kancellár, a rivális pártban politizáló Olaf Scholz is Merkel örököseként kívánta magát beállítani a választási kampány során. Az vitathatatlan, hogy a Merkel-korszak hagyatéka még évtizedeken át éreztetheti hatását a kontinensen. Ennél azonban érdekesebb kérdés, hogy miként válhatott egy politikába viszonylag későn becsatlakozó keletnémet kutatóból Európa de facto vezetője.Többek közt ezekről beszélget a Portfolio podcastjában Orosz Márton és Palkovics Máté, a Portfolio elemzője.

Kiemelt kérdések, amelyeket a podcast során érintettünk: Miként vált Angela Merkel Németország és egész Európa legmeghatározóbb politikusává? Melyek voltak a Merkel-korszak legfontosabb eseményei, és milyen nyomot hagytak Németországon? Hogyan birkózott meg a kancellár a hazáját és az Európai Uniót sújtó válságokkal az utóbbi években? Melyek voltak azok a politikai...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái