Előfizetői tartalom

Példátlan árstop Magyarországon – Kik lesznek a nyertesek és a vesztesek?

Portfolio
Egyes élelmiszerek árának a befagyasztásáról döntött a kormány. Ilyenre még nem volt példa az elmúlt 30 évben, amióta piacgazdaság működik. Braunmüller Lajos és Hornyák József, a Portfolio elemzői mondják el, hogy mi várható az árstop miatt. Mire számíthatnak a termelők, a beszállítók, a láncok? Ki járhat jól és ki veszíthet? Mennyire segít visszaszorítani az inflációt? Ezekről is beszélünk a podcastban.

Mindenkit meglepetésként ért, hogy a kormány bejelentette: néhány termék árát befagyasztja. Az évtizedes csúcsra emelkedő inflációt azonban nem lesz könnyű megfogni. A kabinet szerint a kereskedők állhatják az árstop miatti veszteséget, de könnyen lehet, hogy a vásárlók is megérzik majd, és nemcsak a kiválasztott termékek árcsökkentésén, hanem a többi termék vártnál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés