Előfizetői tartalom

Mi lett a boldog békeidőkkel? - Az orosz-ukrán háborúról beszélgettek a Portfolio elemzői

Portfolio
Sokakat ért múlt héten derült égből villámcsapásként a hír, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát. Azóta egyre hevesebb harcok folynak keleti szomszédunknál, az orosz csapatok minden oldalról támadnak, de az ukrán védők több helyen kitartanak. Az egyre durvuló háború miatt már több százezer ukrajnai lakos kényszerült otthonának elhagyására, és menekült más országba. Időközben a világ országai korábban soha nem látott szankciókról döntöttek, amelyekkel az orosz gazdaságot döntenék romba, és elszigetelnék Moszkvát a nemzetközi porondon. A helyzet jelenlegi állása szerint egyre több jel utal arra, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök vélhetően alábecsülte az ukrán ellenállás mértékét és a nemzetközi reakciókat is. A háború előzményeiről, jelenlegi fejleményeiről, illetve a lehetséges következményeiről beszélgetett a Porfolio heti podcast adásában Orosz Márton, valamint Huszák Dániel, Kiss Csaba és Palkovics Máté, a Globál rovat elemzői.

Kiemelt kérdések, amelyeket a podcast során érintettünk: Mikor romlott meg Putyin viszonya ilyen mértékben a Nyugattal? Mik voltak az oroszok várakozásai a helyi lakosság reakciójával kapcsolatban a hadműveletek előtt? Az invázió sokkal lassabban folyt a háború első néhány napjában, mint ahogy az elemzők várták. Milyen hatással lehet ez Oroszország és Putyin megítélésére?...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés