Előfizetői tartalom

Ukrán menekültek sem akarhatnak nálunk dolgozni - Mi történik?

Portfolio
Megjelent a Portfolio Heti podcastjének Extra epizódja, melyben Baja Sándor, a Randstad hazai ügyvezetője, valamint Toldi Gábor, a DTC Solution HR-szolgáltató tulajdonos-ügyvezetője volt a vendégünk. A munkaerő-piaci szakembereket azért hívtuk meg a podcastbe, hogy a Magyarországot sújtó általános munkaerőhiány okairól és a hazai piac kilátásairól kérdezzük őket, de szóba került Ukrajna orosz inváziója is, és hogy miért nem számíthatunk arra, hogy ukrán háborús menekültek - sem fizikai munkások, sem pedig magasabban kvalifikált dolgozók - tömegesen Magyarországon vállalnak majd munkát.

A podcast meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Sound Cloudon és a többi nagyobb podcast platformon, valamint itt, a cikkbe beágyazva: KÖVESS MINKET Az adásban egyebek mellett szó esik arról, hogy miért nem tudnánk ukrán informatikusokat átcsábítani Magyarországra; miért nem idejönnek majd elsősorban dolgozni az alacsonyabb hozzáadott értékű munkát végző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés