Előfizetői tartalom

A környezetvédőknek nem ment, a válság elintézi – mit fogunk enni, ha minden megdrágul?

Portfolio
Sem a magyar lakosság ízlése, sem az anyagiak nem tették eddig lehetővé, hogy tömegesen kövessék idehaza is a nyugaton már erőteljesen terjedő étkezési szokásrendszereket. Ez azonban hamarosan megváltozhat: amire a klímaváltozás elleni harc nem volt képes, azt hamarosan elérheti a gazdasági válság és az élelmiszer-drágulás. Erről, és a megváltozóban lévő élelmiszer-fogyasztási szokásokról beszéltünk a Portfolio heti podcastjében Sziráki Zsófi dietetikussal, valamint Braunmüller Lajossal és Orosz Mártonnal, a Portfolio elemzőivel. Adásunk előzménye néhány héttel ezelőtti műsorunk, melyben egyebek mellett a háború élelmiszerárakra gyakorolt hatásáról volt szó, és ide kattintva hallgatható meg.

Nagymértékű és fájdalmas élelmiszer-drágulás közeleg a háború miatt, amelynek révén újból felmerül, hogy érdemes-e, illetve kell-e változtatni az étrendünkön. A környezetvédők eddig is javasolták a húsfogyasztás mérséklését, ám sem az ízlés, sem az anyagiak miatt nem volt népszerű ez a felvetés. A drámai mértékben megdráguló hús azonban lendületet adhat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés