Musk
Podcast

Kész a mesterterv: ez lehet Elon Musk célja a Twitter felvásárlásával

Portfolio
Már több mint egy hete tudjuk, hogy Elon Musk ajánlata a Twitter felvásárlására jó eséllyel sikeres lesz. Arról azonban még alig hallottunk valamit a világ leggazdagabb emberétől, hogy mit is fog csinálni a platformmal, amitól az szebb, jobb, szabadabb és talán még üzletileg is sikeresebb lehet. Legfrissebb heti Podcast adásunkban az előzményekről, de még inkább a jövőbeni tervekről és a kockázatokat bőven hordozó tőzsdei vonatkozásokról beszélgetett Orosz Márton, a műsor házigazdája lapunk részvény rovatának senior elemzőjével, Faluvégi Balázzsal.

Kedvező kondíciókkal kínálunk kereskedési lehetőséget a nemzetközi tőzsdén elérhető termékekre és közel 700 befektetési alapra. Ha mindez nem elég, a Portfolio Online Tőzsde számládhoz csatolhatod a Portfolio Global szolgáltatást is, ahol 27.000 termékkel kereskedhetsz. További információkért klikkelj ide! (X)

Elon Musk ugyan egy gazdag család gyermekeként született Dél-Afrikában, és jó iskolákba járhatott, de apjával való nehéz kapcsolata miatt szó sem volt arról, hogy csak egy előre kikövezett úton kellett volna járnia. Ehelyett Kanadába, majd az Egyesült Államokba költözött, ahol keményen megdolgozott a sikerért. Azonban ő nemcsak egy, hanem négy fontos trendet is felismert az elmúlt három évtized során, amelyekben ráadásul úttörő szerepet is játszott, és ezek mind nagymértékben hozzájárultak ahhoz, hogy ma képes megvenni az egyik legfontosabb közösségi média platformot.

Bár a felvásárlás gondolatával jó eséllyel évek óta játszhatott, csak az utóbbi hónapokban kezdhette el előkészíteni az ezzel kapcsolatos lépéseket, és

talán még ő maga is meglepődött azon, hogy mennyire gyorsan és könnyedén át tudja venni az ellenőrzést a Twitter felett.

Noha az árfolyam egyelőre azt mutatja, hogy ez nem biztos, hogy meg is valósul, erre mégis nagyon jó esélye van, ami a jelenlegi részvényesekre is komoly hatással lesz.

Még fontosabb kérdés, hogy mik a tervei Elon Musknak a platform megreformálásával kapcsolatban. Adásunkban beszélgetünk arról, hogy mennyire lehet az eddigi, egyelőre nem túl részletes kommunikáció a részéről őszinte, és vannak-e a pénzügyi céljai is a Twitter kapcsán. Egy kicsit kitérünk arra is, hogy

a lépés nagyban hozzájárul az amerikai média és közösségi platformok hatalmi koncentrációjához, ami mind a nyilvánosság, mind a tőzsdei befektetők számára komoly kockázatokkal jár.

A konkrét terveket és lehetőségeket is megnézzük, igyekszünk felmérni, hogy az egyes tervezett lépések milyen hatással járhatnak a felhasználók számára. Illetve arról is szót ejtünk, hogy a jelenlegi részvényesek, vagy akik még látnak spekulációs lehetőséget a papírban mire számíthatnak majd a következő időszakban.

Az adás meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten és itt, a cikkbe illesztett lejátszóban is:

A jelen adásban elhangzottak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Címlapkép: Theo Wargo/WireImage/Getty Images

szekeres viktor, a gloster elnöke
autó
Parlament alakuló ülés
ballisztikus-raketa-tengeralattjaro
Növekvő osztalékkal lepte meg részvényeseit a McDonald’s

Holdblog Nem kell a techpapír

Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az időszak, hogy újra...

2022. május 31.
Financial IT 2022
2022. június 8.
Portfolio Property X 2022
2022. június 1.
Portfolio Digital Transformation 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Private Banking támogatási és advisory vezető

Private Banking támogatási és advisory vezető
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Díjmentes online előadás
Érdemes most beszállni?
Nagy Márton