Előfizetői tartalom

Tömegek járhatnak pórul - tényleg csak nekik lesz tilos az abortusz az USA-ban?

Portfolio
Már meghallgatható a Portfolio Checklist, lapunk napi podcastjének szerdai adása. Mai műsorunkban az amerikai legfelsőbb bíróság előzetesen kiszivárgott többségi véleményéről beszéltünk, amely hatályon kívül helyezheti ugyanezen intézmény azon 1973-as döntését, mely jelenleg széleskörben biztosítja az amerikai nők számára az abortuszhoz való hozzáférés jogát. A témával kapcsolatban vendégünk volt Pintér Károly, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának docense, az egyetem Angol-amerikai Intézetének vezetője, akivel az esetleges döntés társadalmi, politikai implikációiról beszéltünk. A podcast második részében Les Krisztinát, a Patent Egyesület munkatársát kérdeztük arról, hogy milyen hatást gyakorolhat a nők egészségügyi helyzetére és gazdasági pozícióira az abortuszhoz való jog korlátozása.

A mai adás már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET Borítókép forrása: Getty Images Hungary

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés