Előfizetői tartalom

Itt az 5. Orbán-kormány – ezek lehetnek az első intézkedések

Portfolio
Már meghallgatható a Checklist, a Portfolio munkanapokon jelentkező podcastjének pénteki adása. A mai műsor első témája, hogy vége a találgatásoknak, pénteken bejelentették az ötödik Orbán-kormány minisztereinek névsorát és a hozzájuk tartozó minisztériumokat. A felálló kormány előtti legsürgetőbb gazdaságpolitikai teendőkkel kapcsolatban Csiki Gergely, a Portfolio lapigazgatója volt a vendégünk. A műsor második részében arról lesz szó, hogy mégis hozzáférhető lehet a magyarországi Sberbank azon betéte, melynek anyabanki bentragadása jelentős mértékben járult hozzá ahhoz, hogy a Magyar Nemzeti Bank még március elején a magyar Sberbank végelszámolása mellett döntött. Az ügy implikációival kapcsolatban Palkó Istvánt, lapunk Pénzügy rovatának vezető elemzőjét kérdeztük. Az adás végén pedig beszélünk még a hazai gyerekkönyvkiadásról, hogy milyen változásokon ment át a terület az elmúlt időszakban, és hogy számíthatunk-e a szektorban áremelésekre.

A mai adás már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: Borítókép forrása: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés