Előfizetői tartalom

Katasztrófa fenyeget Magyarországon: mégis honnan lesz itt sertés, marha, csirke?

Portfolio
Döbbenetes, százmilliárdos nagyságrendű az a többlet, amelyet forgóeszközként kellene beletenni a hazai állattartó ágazatba annak érdekében, hogy az képes legyen áthidalni a jelenlegi, drágább termelési feltételek jelentette helyzetet. Félő, hogy ez sokaknak túl nagy feladat lesz. Erről beszélgetett Orosz Márton, a Portfolio heti podcastjának házigazdája Hollósi Dáviddal, a Takarékbank Agrár üzletágának ügyvezető igazgatójával, és Braunmüller Lajossal, a Portfolio szakújságírójával.

Az elmúlt hónapok egyik nagy sztorija a mezőgazdasági termények drágulása volt: az olyan klasszikus szántóföldi árunövények esetében, mint a búza, a kukorica vagy a repce és a napraforgó, egészen komoly, kétszeres, néhol háromszoros áremelkedés következett be. A folyamat okairól és annak élelmiszergazdaságra gyakorolt hatásáról már mi is beszéltünk több alkalommal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés