Előfizetői tartalom

Ennek most akkor hol lesz a vége? Meddig tarthat a forint vesszőfutása?

Portfolio
Már meghallgatható a Portfolio Checklist, lapunk munkanapokon jelentkező podcastjének szerdai adása. A mai műsor első részében természetesen a forinttal foglalkoztunk, ugyanis a magyar fizetőeszköz újabb történelmi mélypontra került az euróval szemben. Egyebek mellett arról kérdeztük Beke Károlyt, a Portfolio Makro rovatának elemzőjét, hogy milyen kockázatai lennének, ha a jegybank forintvásárlással akarná támogatni a magyar devizát, valamint hogy az EU-val való potenciális megállapodásig mi jöhet még a forint/euró kurzusban. Az adás második témája, hogy sokszor hallani, hogy az európai szankciók igazából nem működnek Oroszországgal szemben. Ezek az elemzések azonban számos tényt nem vesznek figyelembe Vakhal Péter, a Kopint-Tárki kutatási igazgatója szerint, aki a témában ma véleménycikket közölt a Portfolio-n és a Checklistnek is nyilatkozott. Adásunk végén pedig Bolyky Orsolya, az Országos Kriminológiai Intézet Bűnözéskutatási és Elemzési Tudományos Osztályának osztályvezető-helyettese volt a Checklist vendége, akivel az Amerikát sújtó fegyveres bűnözési hullámról beszéltünk.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is: KÖVESS MINKET Címlapkép: Shutterstock

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái